Опис едукативне платформе:

Удружење “Генератор идеја Синтезис” вам представља едукативну платформу “Српски културни идентитет”. Пројекат намењен српској деци и омладини одраслој у дијаспори, има за циљ да упозна младе људе са српском културом, информише о историји и актуленим темама Србије и укључи у друштвени живот матичне земље.
Осавремењавањем и креирањем богатијег садржаја успоставља се нови идентитет, у складу са савременим тенденцијама, и развија се нов начин очувања свести о припадности српском идентитету и изграђује се здрав однос према култури за коју се везује осећај припадности.
Савремени, убрзани начин живота и глобализација присутна у целом свету, довели су до тога да многи млади заборављају своје корене и национални идентитет који носи припадност српској нацији. Чест је случај да родитељи или нису довољно информисани или немају довољно времена како би својој деци пренели знање и традицију. Основни циљ пројекта је да се тај српски део идентитета осавремењује и богати садржајима и да не остане замрзнут у оном времену у којем су родитељи или преци стигли на нову територију.

Партнери пројекта

ЛЕСТЕ је фирма специјализована за електронску едукацију, која за главни циљ има праћење светских трендова у образовању и дигитализацији и имлементацију истих у водећим системима у Републици Србији. Посвећена је пружању квалитетног корисничког искуства који омогућава једноставно усвајање знања и вештина путем електронске едукације свим корисницима.

Министарство спољних послова Републике Србије подржало је пројекат „Српски културни идентитет“, препознајући примарни циљ пројекта, а то је очување свести о припадности српском идентитету и приближавање српске културе деци и младима у дијаспори.