Udruženje „Generator Ideja Sintezis“ vam predstavlja prvu edukativnu platformu o raznolikosti i kulturi nacionalnih manjina „Raznolikost kulturnog izražaja“.

Projekat „Raznolikost kulturnog izražaja“ namenjen je građanima Republike Srbije koji žele da se edukuju o raznolikosti i kulturi nacionalnih manjina – Roma.

Danas je poznato da, glavne prepreke za socijalnu integraciju Roma i Romkinja nisu otklonjene, među kojima su i mere za kulturnu afirmaciju našeg najbrojnijeg dela stanovništva pripadnika nacionalnih manjina. Projekat je osmišljen kao način na koji se, u isto vreme, podiže svest o značaju i negovanju tradicije nacionalnih manjina i pružaju sve potrebne informacije zarad promovisanja efektivnog učešća Roma u javnom životu.

Partneri projekta

LESTE je firma specijalizovana za elektronsku edukaciju, koja za glavni cilj ima praćenje svetskih trendova u obrazovanju i digitalizaciji i imlementaciju istih u vodećim sistemima u Republici Srbiji. Posvećena je pružanju kvalitetnog korisničkog iskustva koji omogućava jednostavno usvajanje znanja i veština putem elektronske edukacije svim korisnicima. ​

ministarstvo

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije podržalo je projekat „Srpski kulturni identitet“, prepoznajući primarni cilj projekta, a to je očuvanje svesti o pripadnosti srpskom identitetu i približavanje srpske kulture deci i mladima u dijaspori.